| Site | : | Bombastik |
| Destek Hattı | : | (212) 224 24 33 |
| İşletme | : | Bahçeşehir Binicilik Kulübü http://www.ansbinicilik.com |
| Adres | : | Spor Cad. Gölet Mevkii Bahçeşehir / İSTANBUL |
| Telefon | : | 0212 669 80 75 - 0212 669 80 76 |
Uzun zamandır istediğiniz ancak bir türlü vakit bulamadığınız heyecan yanı başınızda sizleri bekliyor! Bombastik'le gelen fırsat sayesinde gün boyu eğlencenin ardından havuz kullanımıyla yorgunluğunuzu üzerinizde atıp, keyifinize keyif katabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte geçirebileceğiniz farklı bir eğlence Bahçeşehir'de sizleri bekliyor!
A'NS Binicilik Kulübü'nde sınırsız çay, kahve ve meyve suyu eşliğinde 14 çeşitten oluşan kahvaltı tabağı veya öğle yemeği + binicilik eğitimi veya at turu + havuz kullanımı 55 TL yerine 29 TL!
Binicilik, kısaca ata binme becerisi olarak tanımlanabilir. Biniciliğin tarihi çok eski zamanlara kadar uzanır. Binicilik tarihine damgasını vuranlar, belki de savaşlarda önemli rol oynayan, süvari de denen atlı askerlerdir. İlk süvari birliklerini İÖ 2600'de Çinlilerin kurdukları bilinmektedir. Ama binicilikte asıl gelişme, 5. yüzyılda eyerin bulunmasından sonra gerçekleşti. Daha önceleri çıplak atın sırtına binilir ya da atın sırtına bir kilim ve battaniye atılarak oturulurdu. Günümüzde askeri amaçlı binicilik gerilerken, spor amaçlı binicilik önem kazanmıştır. Binicilikte başlıca iki biçim vardır: İngiliz ve Batı biniciliği. İngiliz biniciliği spor amacıyla yapılan biniciliktir. Batı biniciliği ise Amerika kıtalarında kovboy denen sığır çobanlarına özgü biniciliktir. Kovboylar, uzun üzengili ağır eyerler kullanır ve bacakları düz duracak biçimde ata binerler. İngiliz biniciliği ise, binicinin güvenliğini, binicinin atı denetimini ve atın rahatlığını dikkate alan bir anlayışa dayanır.
Başlangıç eğitiminde acemiler 18 yaşına kadar genç biniciler ve atlama eğitiminde tog takma ve kıyafet zorunluğu vardır.(federasyonun emri) Eğitimde kullanılan atlar, acemi eğitimine uygun, uysal, sakin, iyi huylu ve öğretmen atlar olmalıdır.Binicilik dersi almaya karar verdikten sonra , randevu almanız gerekmektedir. İlk derse gelirken ayağınıza altı düz topuklu olmayan, kösele bir ayakkabı (spor ayakkabı veya bot giymeyin) ve kot pantolon giyebilirsiniz. Başınıza takacağınız Tog(koruyucu başlık kulup tarafından verilecektir. Eğitime devam kararı verdikten sonra kıyafet almak gerekir. (çocuklar için koruyucu yelek zorunludur) Kıyafet: tog , Bot, cheps, pantolon.4 yaştan itibaren yaş sınırı olmaksızın, fiziki yeterliliği olan ve binicilik sporunu yapmak isteyenler, çok kısa zamanda at binmeyi öğrenebilir ve binicilik sporuna devam edebilir.
1994 yılından itibaren Bahçeşehir gölette 16000 m2 alanda vadi içinde gölet ve merkeze 5 dak yürüme mesafesinde saklı bir cennet. ANS aslında tam bir yaşam merkezi olarak tasarlanmış. Kendiniz, arkadaşlarınız, aileniz ya da sadece çocuklarınız için bir çok etkinliği bir arada bulacaksınız. ANS Binicilik size, arkadaşlarınıza, eğitmenler ile bire bir binicilik dersi veriyor. İsterseniz çocuklarınıza Pony Club da teorik ve pratik eğitimler veriliyor. ANS White Horse Cafe Pub hafta içi ve hafta sonu 10:00 - 24:00 arası kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği (özel mönüsü av hayvanları) ile hizmet vermektedir.