Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde Müzikal / Komedi dalında En İyi Dadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülmüş Tülay Ünal ve yıllara meydan okuyan Genco Erkal, 20. yüzyılın en etkili Alman şairi Bertolt Brecht'in gözlüklerinden bakıyor ve anlatıyor...
Ben Bertolt Brecht oyununun 14 Ekim akşamı Ankara ODTÜ Kemal Kurdaş Sahnesi'nde gerçekleşecek gösteriminin Giriş Biletleri 45 TL yerine %45 grupfoni indirimiyle sadece 25 TL!
Şimdi Brecht Zamanı!
-Öyle yazarlarım var ki yıllar boyu peşimi bırakmıyorlar, peşlerini bırakmıyorum. İşte Nâzım Hikmet, Aziz Nesin... işte Brecht. Tanışmamız 60'lı yıllar. İlk Brecht oyunum Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Asaf Çiyiltepe'nin yönettiği Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi, yıl 1966. Bir önceki oyunuma Nâzım Hikmet'le 35 Yıl demiştim. Demek ki bu yıl da Bertolt Brecht'le 46 Yıl diyebilirim. Gene uzun bir yolculuk.
Berlin'e gidip onun tiyatrosu Berliner Ensemble'la tanışmam. Zeliha Berksoy'la birlikte sürekli doğuya geçip Brecht oyunlarını defalarca izleyişimiz. Ardından Dostlar Tiyatrosu'nun kuruluşu. Mehmet Akan'la birlikte kotardığımız, Kafkas Tebeşir Dairesi'nden yola çıkarak Osmanlı dönemine, Celali isyanları ortamına uyarlanan Feleknaz Hatun ile Gülizar Kızın Analık Davası. 1978 yılında Brecht'in şiir, şarkı ve öykülerinden oluşturduğum ilk gösteri, Zeliha Berksoy'la birlikte oynadığımız Brecht Kabare. İki yıl sonra Mehmet Ulusoy'un olağanüstü yorumuyla Kafkas Tebeşir Dairesi.
1983 yılında 12 Eylül karanlığını delip aydınlatan Galileo Galilei. Baskının en yoğun olduğu günlerde Baro Han'daki tiyatromuzu bir direniş merkezine dönüştüren oyun. Ardından yeniden şiirlere, şarkılara dönüş ve ilk Ben Bertolt Brecht. Ve 87 yılında Dostlar Tiyatrosu'nun son büyük Brecht yapımı olan Bay Puntila ile Uşağı Matti.
97'de Zeliha Berksoy için uyarladığım Yosma. Brecht'le olan tüm uzun yolculuğumuz boyunca Zeliha Berksoy hep yanımdaydı. Brecht'in şarkılarını Türkiye'de tanıtan, yıllar boyu Kurt Well'ların, Hans Eissler'lerin vazgeçilmez, üstün yorumcusu hep oydu. Onun tiyatromuza katkılarını unutmak mümkün değil. Yosma'dan bu yana, Yaşasın Savaş adlı gösterimizdeki alıntıları saymazsak 15 yıl Brecht'siz bir tiyatro yaşamım oldu.
Onun için şimdi Brecht zamanı diyorum. Marks'ın Dönüşü'nden sonra bu da Brecht'in Dönüşü olsun. Onun o sivri dilini özledik. Düşünmeyi keyfe, eğlenceye dönüştüren zekasını, gülmece dehasını özledik. İnsanın gözünü açan, ufkunu genişleten, sorduğu sorularla kışkırtan, uyaran, baştan çıkaran yazarımızı yeniden sahneye davet ediyoruz. Günümüz üstüne söyleyeceklerini dinleyelim. Bir de onun gözüyle bakalım Nereye Gidiyoruz?
Brecht'in şiirleri, şarkıları epey uğraştırdı bizi. 1978'de Brecht Kabare Ankara turnesinde yasaklandı. 12 Eylül döneminde sahnelediğimiz, Nazım Hikmet, Haldun Taner ve Aziz Nesin'in yapıtlarının yanı sıra Brecht'in şiir ve şarkılarının yer aldığı Her Gün Yeni Baştan yasaklandı. Bakalım bu kez Brecht usta ülkemizde nasıl karşılanacak?
Hınzır yazarımız sanki bugünleri, bizleri düşünerek yazmış kimi şiirlerini. "Baskının arttığı günlerde karar verdi bizimki/ ekmeğinden olmamak için/ ağzını sıkı tutacaktı" diyor. "İnsanların nasıl alınıp satıldığını gördüm/ insan pazarlarında" diyor. İsyan ediyor:
Bozuk adalet yeter artık.
Acemi ellerde yoğrulan, iyi pişmemiş adalet yeter.
Yeter dura dura bayatlayan adalet.
-Genco Erkal
Yazar: Bertolt Brecht
Uyarlayan: Genco Erkal
Yönetmen: Genco Erkal
Dekor Tasarım: Ali Yenel
Işık Tasarım: Yüksel Aymaz
Kostüm Tasarım: Özlem Kaya
Müzik: Kurt Weill, Hans Eissler, Paul Dessau, Sarper Özsan Müzik Direktörü: Emin Fındıkoğlu
Koreografi: Tan Temel, Sernaz Demirel
Oynayanlar: Tülay Günal, Genco Erkal
Piyano: Yiğit Özatalay
Aysa Organizasyon
www.aysaorg.com
Aysa Organiasyon fırsatından nasıl yararlanacaksınız;
Rezervasyon yaptırmak için; Ad Soyad, Adres, Telefon Numarası ve Kullanıcı Kodu bilgilerini içeren bir email'i ankaraaysa@gmail.com adresine göndermeniz yeterli olacaktır.
Rezervasyonların grupfoni üyesinin adı ve soyadı ile yaptırılması gerekmektedir.
Bu fırsattan satın alınan biletlerin iadesi en geç 14 Ekim Pazar günü 13:00'a kadar gerçekleştirilebilir.
Rezervasyon yapılıp gelinmemesi durumunda Kupon Kodu kullanılmış sayılacaktır.
Detaylı bilgi için 312 425 85 44 no'lu telefondan 11:00- 17:00 saatleri arasında işletmeye ulaşabilirsiniz.
Satın almış olduğunuz fırsatınıza ait ve 17 haneli kullanıcı kodunuz, satın alma işlemini tamamlamanızın ardından ve günün fırsatının gerçekleşmesinden hemen sonra email ve SMS yoluyla tarafınıza gönderilecek.
Kullanıcı kodunuza "Hesabım" sayfanızdaki "Kuponlarım" bölümünden de ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı kodunuzu içeren "Günün fırsatı gerçekleşiyor" başlıklı mail gelen kutusunda değilse lütfen Junk Mail kutusunu kontrol ediniz.
Öğrenmek istediğiniz her türlü konu için SSS bölümümüzü okumanız yeterli.
| Site | : | Grupfoni |
| Destek Hattı | : | (850) 297 53 75 |
| İşletme | : | Ankara ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu |
| Adres | : | ODTÜ Kampüsü Balgat / Ankara |
Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde Müzikal / Komedi dalında En İyi Dadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülmüş Tülay Ünal ve yıllara meydan okuyan Genco Erkal, 20. yüzyılın en etkili Alman şairi Bertolt Brecht'in gözlüklerinden bakıyor ve anlatıyor...
Ben Bertolt Brecht oyununun 14 Ekim akşamı Ankara ODTÜ Kemal Kurdaş Sahnesi'nde gerçekleşecek gösteriminin Giriş Biletleri 45 TL yerine %45 grupfoni indirimiyle sadece 25 TL!
Etkinlik başlangıç saati - 19:00
Bu fırsattan satın alınan biletler tek kişiliktir ve 1 oyun için kullanılabilir.
Oturma Planını ayarlama hakkı, Aysa Prodüksiyon'a aittir.
Bu fırsattan dilediğiniz kadar satın alabilir, sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.